Unessani söin kolme voissa paistettua kananmunaa, ihanaa tuoretta paahtoleipää, ruotslaisia lihapullia ja jättikupillisen pehmeää, taivaallista maitokahvia. Herätessäni oksennustaudin kaiken kattava kuvotus ravisti kehoani ja parin viime päivän tyhjennysharjoitukset kipuilivat joka puolella kehoani. Miten kainaloihinkin voi sattua?!?

Aikuisena sairastaminen on todella ankeaa. Yrittäjänä se on vielä ankeampaa, kun palkkakaan ei juokse ja kaikki sovitut työt pitää perua ja järjestää jotenkin uudelleen. Koira on ainoa lohtuni, mutta sekin yrittää vähän väliä innostaa minua sängynpohjalta leikkiin vinguttamalla lelujaan. Ääni riipoo aivoja, mutta yritän mumista koiralle jotain kannustavaa. 

Tällaisissa tapauksissa mieheni pitäisi ehdottomasti (ainenkin minun mielestäni) jäädä kotiin hoitamaan minua ja saada siitä korvausta valtiolta. Olemme ystäväni kanssa suunnitelleet myös lääkärin määräämää ja valtion tukemaa itsehoitovapaata ihmisille, jotka ovat vaarassa uupua, tai jotka ovat fyysisesti huonossa kunnossa, mutta aikaa tai energiaa asian korjaamiseksi ei työelämän paineissa ole. Pitkässä juoksussa tuollainen hoitovapaa tulisi varmasti halvemmaksi, kuin pitkät sairauslomat sitten, kun pää tai kroppa lopulta pettää. 

Lapsettomille ei vain hoitovapaita ole tarjolla, jollet ole niin onnekas ja varakas, että esimerkiksi virkavapaa tulisi kysymykseen. Ja jälleen kerran törmäämme termiin, josta yrittäjä voi vain haaveilla... Virkavapaa, sairauspäiväraha, lomaraha, minimipalkka...

Oli upeaa löytää ryhmä muitakin yrittäjiä, jotka miettivät samoja teemoja. Käykääpä kurkkaamassa #sori15. Minä keskityn nyt itseni kuntoon saamiseen, jotta palkka alkaisi taas rullaamaan! Nauttikaa auringosta, te terveet!

image.jpg